På fredag åbner M100 op for en helt særlig udstilling, der handler om det, der ikke er der. En hul-hyldest formet i træ. Hvordan i alverden kan man det? Jo, det kan man med vaskeægte snedkerpoesi. Asako Shiroki bygger nemlig møbler med mangler – med vilje. Asako ønsker nemlig, at vi skal se det, der ikke kan ses. Det ganske usynlige, der bor lige der, hvor forhenværende nu kun har efterladt sig et aftryk, en form for spor. For sådan er det med alt værende – selv når det ikke er her mere, så efterlader det sig noget. Om det viser sig i knuste hjerter i hobetal, et trebenet bord, den manglende side i en krimislasker på lige præcis det mest spændende sted.
I en artikelserie på Kunsten.nu gives der indsigt i projektrummenes forskelligartede og vigtige indspark til den danske kunstscene. Kunsten.nu, Marie Louise Kristoffersen, har talt med billedkunstner Mikkel Larris, som sammen med billedkunstner Tine Oksbjerg og kunsthistoriker Theis Vallø Madsen driver udstillingsstedet M100. Ifølge Larris har man her mere frihed i forhold til kunstmuseer og -haller, fordi stedet er drevet af kunstnere, hvilket giver helt frie tøjler i forhold til formidling og valg af kunstnere.
Endnu en gang anbefaling på This is Odense. De skriver bla: Vakkelvorn, vægelsindet, skrøbelig og ambivalent.Velvalgte ord til at beskrive sindstilstanden hos millioner af mennesker verden over. Mennesker der er indespærrede med deres egne tanker og samtidig gennem digitale vinduer kan følge med i amerikansk præsidentvalgkamp, borgerkrig, terrorkamp og abortrestriktioner, som gør én i tvivl om hvorvidt tiden løber fremad, står stille eller rent faktisk bevæger sig baglæns. Tak This Is Odense !http://www.thisisodense.dk/…/on-and-on-the-rain-will…
Tillykke til Camilla Berner med Akademirådets tildeling af Eckersberg Medaille! Vi havde jo den store fornøjelse at kunne vise den fine udstilling Plant Museum på m100 i forsommeren og er nu meget glade for at Camilla tildeles medaljen for sit arbejde. http://www.akademiraadet.dk/index.php?id=121&m=731&p=1997
Foto fra Plant Museum med Eckersberg Medaille vinder Camilla Berner. Fotograferet af Kirstine Mengel
Vi er glade for endnu en gang at være mellem ugens 4 ting This is Odense anbefaler du skal gøre i Odense.
Ugens skribent Elena Stanciu skriver bla. Gå ikke glip af denne udstilling! Tillad dig selv dette smukke møde med legemliggørelsens dybsindigheder idet den møder arkitekturens poetik.
Vi er glade for endnu en gang at være nomineret til BKF-prisen Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder. Der er godt nok rigtigt mange nominerede, men det er dejligt at være med på listen, og det er dejligt at der er nogen derude der sætter pris på det arbejde vi gør på M100. Så tak for det, ind til videre!
Udstillingen er lukket så længe Corona epidemien står på. Men vi har nu valgt at forlænge den aktuelle udstilling, så den varer april med, da vi alligevel ikke kan åbne en ny udstilling. Vi håber at kunne åbne op igen efter påske så Karin Linds udstilling kan ses der.
Men hvis du absolut må ud og se kunst, kan vi åbne udstillingen efter aftale. SMS eller ring på +45 61 86 15 33.
Januar måned ligger vi lidt stille mens vi venter på at komme igang med årets program. Vi starter ud d. 31. hvor der vises en udstilling med studerende fra det Fynske Kunstakademis 4. årgang.
I slutningen af sidste år havde vi forøvrigt den glæde at blive brugt som eksempel med en masse billeder fra vores udstillinger i de foregående 2 år, i Billedkunstneren, BKF’s fagblad. Billederne illustrerer en artikel om honorar til kunstnere, og vi bliver brugt som et eksempel på et projekt som det Obleske Familiefond støtter. Hvilket de blandt andet gør fordi vi betaler vores udstillende kunstnere et honorar.
November måned starter med en udstilling med en inhouse udstilling. Mikkel Larris viser udstillingen Standard 6.6
Fernisering fredag den 1. november kl. 17.00 – 19.00
En udstilling med tegninger og ord i faste formationer. På udstillingsstedets 6 vægge ser man 6 ens ophængninger, bestående af 6 elementer. Et bogstav, et ord, en drøm, en tuschtegning, en blyantstegninger og en t-shirt. Det er et samlet værk i 36 dele.
Mikkel Larris siger om udstillingen på M100, – ”Med denne udstilling sætter jeg forskellige elementer sammen i et system. Jeg kalder systemet for Standard 6.6 fordi der er 6 vægge og på hver væg 6 elementer. Systemet bruges til at skabe sammenhæng og til at åbne oplevelsen op, for dem der kommer og ser udstillingen. Det er op til den enkelte at finde ud af hvad en eventuel sammenhæng kan være. Det minder om den metode, som nogle digtere benytter sig af, når de sætter tilfældigt udvalgte ord sammen og der skabes en poetisk forbindelse. Jeg prøver at gøre de 6 vægge så ens som muligt og på samme tid, så forskellige som muligt. Og jeg tænker at det er ligesom med mennesker og meget andet i verden. De ser ens ud på afstand, men jo mere man ser og jo tættere man kommer, des mere forskellige er de.”
Mikkel Larris har igennem mange år arbejdet med ord og systemer i sin kunst. Værket Therapy Index er et eksempel på et systemværk. Det er et katalog over imaginære selvhjælpsbøger, f.eks. The Hangover Therapy og The John Wayne Therapy. Et andet eksempel kunne være Ordpapkasser. 36 bølgepapkuber hvor der på hver side er et udskåret bogstav. Hver kube udgør dermed et ord på 6 bogstaver. Grundtanken er at der ikke gives et facit fra starten, men at beskueren får muligheden for at udfylde mellemrummene og forbinde punkterne på sin egen måde. Mikkel Larris’ kunst er ofte udtrykt gennem tegninger i følgeskab med ord.
Mikkel Larris udstiller mest med kunstgruppen Qwerty som er kendt for at vise performance-installationer, hvor besøgende bliver involveret i det konkrete tema. Gruppen har fx vist deres tøjkoncept Qwerty Foreign Exchange i New York, Stockholm, Skt. Petersborg og i Odense på Galleri 5000. Senest har gruppen i september udgivet bogen Qwertyuiopå¨ om de sidste 10 års projekter i forbindelse med en udstilling på Studio 1.1 i London.
ROLL YOUR EYES er den anden udstilling i efteråret 2019.
Roll your eyes er en installation som består af individuelle værker skabt af Billie Maya Johansen, Kitsum Cheng og Yuki Kishino. Øjenrulning indebærer normalt en passiv aggressiv refleks. På udstillingen har kunstnerne valgt at vende om på ideen, lade den være en legende instruktion og stimulere fantasifulde svar. De reagerer på elementer fra verden omkring dem og med deres arbejde foreslår de positiv handling.
Kunstnerne Billie Maya Johansen, Kitsum Cheng og Yuki Kishino mødte hinanden i deres studietid på Städelschule i Frankfurt og viser nu deres værker sammen på udstillingen Roll your eyes i Odense.