Asako Shiroki: “A Warm Trail”

Asako Shiroki bygger poetiske borde, stumtjenere og senge med manglende dele. De ligner møbler fra en drøm.

Den japanske kunstner er oprindeligt uddannet snedker, og det håndværksmæssige arbejde spiller en stor rolle i hendes værker. Kunstneren beskriver selv sine værker som et forsøg på at se det, der ikke kan ses. Der er selvfølgelig noget, men dette “noget” skal pege på det, der mangler. Mellemrummene og hullerne, i konkret forstand, men også sporene efter det, som er blevet skrællet væk eller skilt ad.

“A warm trail” (et varmt spor) henviser til et aftryk eller spor efter det, der engang har været der. Jeg forsøger at få øje på det usynlige. Asako Shiroki om udstillingens titel (fra udstillingsteksten).

Asako Shiroki bor og arbejder skiftevis i Berlin og Tokyo, og hun har ikke før udstillet i Danmark. M100 er glade for at byde velkommen til en udstilling med en international kunstners værker. “A Warm Trail” er en udstilling med særegne værker, hvor Shiroki bygger sarte og poetiske skulpturelle konstruktioner med tråde tilbage til den japanske snedkertradition.

Om kunstneren:
Asako Shiroki (f. 1979 i Tokyo) bor og arbejder i Berlin og Tokyo, Japan. Hun færdiggjorde sin ph.d. i kunststudier ved Tokyo Universitet og har været en del af det internationale kunstprogram ved Künstlerhaus Bethanien, Berlin (2013-2014). Hun har bl.a. udstillet i Japan, Korea, Rusland, Serbien og Tyskland. Hun har modtaget Cultural Centre of Belgrade Award i 2016.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Odense Kommune og Nomura Foundation.

A Warm Trail Flyer