TANKEN – i vores fælles have

https://mailchi.mp/a34b729f1192/tanken-rubra-2022

https://fb.me/e/1MfqmmiDA

Fredag d. 5. august kl. 14:30–17:00 – Kunstprojektet TANKEN besøger Fælleshaven Rubra
Lørdag d. 6. august kl. 14:00–16:00 – Udstillingsåbning på M100

Alle er velkomne til begge arrangementer, som er en to-trins-raket med titlen ’TANKEN – i vores fælles have’

Det tværkulturelle og mobile mødested TANKEN kommer nu til Odense for at mødes med havedyrkere og planteentusiaster i Fælleshaven Rubra, med en efterfølgende udstilling i udstillingsstedet M100.Fredag d. 5. august inviteres alle til et åbent møde mellem havefolk, kunstnere og andre interesserede i Fælleshaven Rubra. Her vil der være samtaler om kunst og havebrug, en fælles aktivitet for deltagerne, som resulterer i elementer, der senere bruges på udstillingen i M100, samt hygge med kaffe og ’den sunde’ kage. Dagen efter, lørdag d. 6. august, åbner udstillingen på M100. TANKEN har gennem de seneste 12 måneder været afholdt forskellige steder og i forskellige sammenhænge i Vestjylland.

Medbring gerne en kop og en saks!

På udstillingen i M100 vises det transformerede resultat af mødet og det fælles arbejde i Fælleshaven Rubra. Et kunstværk der afspejler haven og planterne i den. Et udtryk for det kollektive arbejde iværksat gennem mødet og udvekslingen af erfaringer mellem havedyrkere og kunstnere. Et fælles kunstværk, der er inspireret af de grænser der findes mellem de kulturer og sociale grupperinger som vi alle bevæger os rundt i, inklusive havedyrkere og kunstnere. Besøgende på åbningen inviteres med til at realisere værket i løbet af eftermiddagen.

Derudover kan man se dokumentation fra de mange møder, som har været afholdt i TANKEN-regi i det forløbne år, og dermed få et unikt indblik i, hvordan TANKEN-konceptet på tværs af interesser og sociale grupperinger har været medvirkende til at skabe overraskelser, sammenhold, forståelse og meningsfuldt indhold i samtalen.

Kom og vær med – det er ganske gratis!

Fælleshaven Rubra ligger på Elsesmindevej Odense C https://goo.gl/maps/G9EkK4LTNuon5nDz9
Der er indgang gennem lågen ved det gamle pumpehus, lige når man er kommet ind på Elsesmindevej. Eller fra den modsatte side ad cykelstien som går gennem kolonihaverne langs Falen.

M100 – Udstillingssted for samtidskunst, Søndergade 26 kld. 5000 Odense C.
Udstillingen vises indtil d. 11. september og er åben torsdage kl. 17-19 og lørdag–søndag kl. 13-16

– 

M100 er støttet af det Obelske Familiefond, Statens Kunstfond og Odense Kommunes Kulturpulje.
TANKEN er støttet af Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland, Statens Kunstfond, Kulturelt Samråd Lemvig og Jysk Energis Specialpulje.

TANKEN er

– et tværkulturelt og uformelt mødested, der fokuserer på fællesskabet, samtidskunsten og lokalområdet, samt bryder med de sociale bobler, som vi hver især mestendels befinder os i både som fag- og privatpersoner.

TANKEN byder på

– en øjenåbner til kunsten

– en genopdagelse af lokalområdet

– en sund gentænkning af ’kaffe & kage’

– er åben for alle, og man ’Tanker’ gratis

TANKEN 2021–22 – er arrangeret af foreningen ET4U i samarbejde med en lang række institutioner, foreninger og privatpersoner i Lemvig Kommune. ET4U’s arbejdsvogn er i denne sammenhæng blevet til TANKEN. TANKEN har gennem det sidste år været afholdt 20 gange på forskellige adresser i Lemvig Kommune se mere: https://et4u.dk/tanken/

TANKEN i Fælleshaven Rubra er den sidste event i denne omgang, og den første afholdt udenfor Lemvig Kommune.

Fælleshaven Rubra er en forening og et økologisk dyrkningsfællesskab. Fælleshaven er dyrket efter økologiske og helhedsorienterede principper, og afgrøderne går til fælleshavens medlemmer. Der dyrkes grøntsager, urter, frugt, bær og blomster med plads til eksperimenter og fokus på diversitet. 

I Fælleshaven Rubra er der ikke separate jordlodder til hver enkelt, men i stedet fælles ledelse, delte opgaver og delte afgrøder. Fælleshaven blev startet i 2016 som et samarbejde mellem Odense Kommune og frivillige ildsjæle. Den var Odenses første økologiske frilandshave. Fælleshaven har 17 langbede, 20m² drivhus og en spiselig skovhave på omkring 1000 m². Skovhaven dyrkes som permakultur, dvs. som et selvbærende økosystem med flerårige planter i flere vækstlag. 

Haven ligger tæt på byen mellem høje træer og som en del af et grønt område på kanten mellem Odense C og Odense V, lige hvor Kløvermosevej og Elsesmindevej møder hinanden. Se mere på https://www.facebook.com/faelleshavenrubra

M100 er et kunstnerdrevet udstillingssted i Odense. Det viser nu på 5. år skiftende udstillinger af kunstnere fra ind- og udland. M100 blev i 2021 kåret som ét af Danmarks bedste kunstnerdrevne udstillingssteder. Se mere på http://m100.dk/

Perspektiv Region Kunstprojekter

M100 er netværkspartenere i projektet Perspektiv Region. Her er vi del af kunstudvalget som arbejder med at arrangere kunstudstillinger og kunstinterventioner i forbindelse med fortids- og fremtidsparlameterne.
I Odense bliver der arrangeret en kunstudstilling med Thomas Killper og Jeanette Ehlers på det Fynske Kunstakademi. Og der er sået majs på SDU’s grund for projektet Criminal Crops.

https://www.perspektivregion.eu/da/om-os

Asako Shiroki udstilling anbefales på This is Odense

This is Odenses Anna Skau Tolstrup anbefaler vores nye udstilling.

På fredag åbner M100 op for en helt særlig udstilling, der handler om det, der ikke er der. En hul-hyldest formet i træ. Hvordan i alverden kan man det? Jo, det kan man med vaskeægte snedkerpoesi. Asako Shiroki bygger nemlig møbler med mangler – med vilje. Asako ønsker nemlig, at vi skal se det, der ikke kan ses. Det ganske usynlige, der bor lige der, hvor forhenværende nu kun har efterladt sig et aftryk, en form for spor. For sådan er det med alt værende – selv når det ikke er her mere, så efterlader det sig noget. Om det viser sig i knuste hjerter i hobetal, et trebenet bord, den manglende side i en krimislasker på lige præcis det mest spændende sted.

læs videre på this is Odense

Spot på Projektrum: Udstillingsstedet M100

I en artikelserie på Kunsten.nu gives der indsigt i projektrummenes forskelligartede og vigtige indspark til den danske kunstscene.
Kunsten.nu, Marie Louise Kristoffersen, har talt med billedkunstner Mikkel Larris, som sammen med billedkunstner Tine Oksbjerg og kunsthistoriker Theis Vallø Madsen driver udstillingsstedet M100.
Ifølge Larris har man her mere frihed i forhold til kunstmuseer og -haller, fordi stedet er drevet af kunstnere, hvilket giver helt frie tøjler i forhold til formidling og valg af kunstnere.

https://kunsten.nu/journal/spot-paa-projektrum-udstillingsstedet-m100/

https://kunsten.nu/?p=183167

Anbefalet på This is Odense

Endnu en gang anbefaling på This is Odense.
De skriver bla: Vakkelvorn, vægelsindet, skrøbelig og ambivalent.Velvalgte ord til at beskrive sindstilstanden hos millioner af mennesker verden over. Mennesker der er indespærrede med deres egne tanker og samtidig gennem digitale vinduer kan følge med i amerikansk præsidentvalgkamp, borgerkrig, terrorkamp og abortrestriktioner, som gør én i tvivl om hvorvidt tiden løber fremad, står stille eller rent faktisk bevæger sig baglæns.
Tak This Is Odense !🥳🥰http://www.thisisodense.dk/…/on-and-on-the-rain-will…

Camilla Berner tildeles Eckersberg Medalje

Tillykke til Camilla Berner med Akademirådets tildeling af Eckersberg Medaille!
Vi havde jo den store fornøjelse at kunne vise den fine udstilling Plant Museum på m100 i forsommeren og er nu meget glade for at Camilla tildeles medaljen for sit arbejde.
http://www.akademiraadet.dk/index.php?id=121&m=731&p=1997

Foto fra Plant Museum med Eckersberg Medaille vinder Camilla Berner. Fotograferet af Kirstine Mengel

Bodytecture anbefales på This is Odense

Vi er glade for endnu en gang at være mellem ugens 4 ting This is Odense anbefaler du skal gøre i Odense.

Ugens skribent Elena Stanciu skriver bla.
Gå ikke glip af denne udstilling! Tillad dig selv dette smukke møde med legemliggørelsens dybsindigheder idet den møder arkitekturens poetik.

http://www.thisisodense.dk/en/4080/bodytecture-archaeology-of-today?fbclid=IwAR13On12HrpYX1mMU472YBHLAXRV7vt6cMaFf_W9QcADuDA75RnR1j4ypq8#.X4hmjVngrOR

Corona update!

Udstillingen er lukket så længe Corona epidemien står på. Men vi har nu valgt at forlænge den aktuelle udstilling, så den varer april med, da vi alligevel ikke kan åbne en ny udstilling.
Vi håber at kunne åbne op igen efter påske så Karin Linds udstilling kan ses der.

Men hvis du absolut må ud og se kunst, kan vi åbne udstillingen efter aftale. SMS eller ring på +45 61 86 15 33.