TANKEN – i vores fælles have

https://mailchi.mp/a34b729f1192/tanken-rubra-2022

https://fb.me/e/1MfqmmiDA

Fredag d. 5. august kl. 14:30–17:00 – Kunstprojektet TANKEN besøger Fælleshaven Rubra
Lørdag d. 6. august kl. 14:00–16:00 – Udstillingsåbning på M100

Alle er velkomne til begge arrangementer, som er en to-trins-raket med titlen ’TANKEN – i vores fælles have’

Det tværkulturelle og mobile mødested TANKEN kommer nu til Odense for at mødes med havedyrkere og planteentusiaster i Fælleshaven Rubra, med en efterfølgende udstilling i udstillingsstedet M100.Fredag d. 5. august inviteres alle til et åbent møde mellem havefolk, kunstnere og andre interesserede i Fælleshaven Rubra. Her vil der være samtaler om kunst og havebrug, en fælles aktivitet for deltagerne, som resulterer i elementer, der senere bruges på udstillingen i M100, samt hygge med kaffe og ’den sunde’ kage. Dagen efter, lørdag d. 6. august, åbner udstillingen på M100. TANKEN har gennem de seneste 12 måneder været afholdt forskellige steder og i forskellige sammenhænge i Vestjylland.

Medbring gerne en kop og en saks!

På udstillingen i M100 vises det transformerede resultat af mødet og det fælles arbejde i Fælleshaven Rubra. Et kunstværk der afspejler haven og planterne i den. Et udtryk for det kollektive arbejde iværksat gennem mødet og udvekslingen af erfaringer mellem havedyrkere og kunstnere. Et fælles kunstværk, der er inspireret af de grænser der findes mellem de kulturer og sociale grupperinger som vi alle bevæger os rundt i, inklusive havedyrkere og kunstnere. Besøgende på åbningen inviteres med til at realisere værket i løbet af eftermiddagen.

Derudover kan man se dokumentation fra de mange møder, som har været afholdt i TANKEN-regi i det forløbne år, og dermed få et unikt indblik i, hvordan TANKEN-konceptet på tværs af interesser og sociale grupperinger har været medvirkende til at skabe overraskelser, sammenhold, forståelse og meningsfuldt indhold i samtalen.

Kom og vær med – det er ganske gratis!

Fælleshaven Rubra ligger på Elsesmindevej Odense C https://goo.gl/maps/G9EkK4LTNuon5nDz9
Der er indgang gennem lågen ved det gamle pumpehus, lige når man er kommet ind på Elsesmindevej. Eller fra den modsatte side ad cykelstien som går gennem kolonihaverne langs Falen.

M100 – Udstillingssted for samtidskunst, Søndergade 26 kld. 5000 Odense C.
Udstillingen vises indtil d. 11. september og er åben torsdage kl. 17-19 og lørdag–søndag kl. 13-16

– 

M100 er støttet af det Obelske Familiefond, Statens Kunstfond og Odense Kommunes Kulturpulje.
TANKEN er støttet af Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland, Statens Kunstfond, Kulturelt Samråd Lemvig og Jysk Energis Specialpulje.

TANKEN er

– et tværkulturelt og uformelt mødested, der fokuserer på fællesskabet, samtidskunsten og lokalområdet, samt bryder med de sociale bobler, som vi hver især mestendels befinder os i både som fag- og privatpersoner.

TANKEN byder på

– en øjenåbner til kunsten

– en genopdagelse af lokalområdet

– en sund gentænkning af ’kaffe & kage’

– er åben for alle, og man ’Tanker’ gratis

TANKEN 2021–22 – er arrangeret af foreningen ET4U i samarbejde med en lang række institutioner, foreninger og privatpersoner i Lemvig Kommune. ET4U’s arbejdsvogn er i denne sammenhæng blevet til TANKEN. TANKEN har gennem det sidste år været afholdt 20 gange på forskellige adresser i Lemvig Kommune se mere: https://et4u.dk/tanken/

TANKEN i Fælleshaven Rubra er den sidste event i denne omgang, og den første afholdt udenfor Lemvig Kommune.

Fælleshaven Rubra er en forening og et økologisk dyrkningsfællesskab. Fælleshaven er dyrket efter økologiske og helhedsorienterede principper, og afgrøderne går til fælleshavens medlemmer. Der dyrkes grøntsager, urter, frugt, bær og blomster med plads til eksperimenter og fokus på diversitet. 

I Fælleshaven Rubra er der ikke separate jordlodder til hver enkelt, men i stedet fælles ledelse, delte opgaver og delte afgrøder. Fælleshaven blev startet i 2016 som et samarbejde mellem Odense Kommune og frivillige ildsjæle. Den var Odenses første økologiske frilandshave. Fælleshaven har 17 langbede, 20m² drivhus og en spiselig skovhave på omkring 1000 m². Skovhaven dyrkes som permakultur, dvs. som et selvbærende økosystem med flerårige planter i flere vækstlag. 

Haven ligger tæt på byen mellem høje træer og som en del af et grønt område på kanten mellem Odense C og Odense V, lige hvor Kløvermosevej og Elsesmindevej møder hinanden. Se mere på https://www.facebook.com/faelleshavenrubra

M100 er et kunstnerdrevet udstillingssted i Odense. Det viser nu på 5. år skiftende udstillinger af kunstnere fra ind- og udland. M100 blev i 2021 kåret som ét af Danmarks bedste kunstnerdrevne udstillingssteder. Se mere på http://m100.dk/